Monday, September 27, 2010

FAFA'S CHALLENGE & FOCUS...

... is to complete her research proposal
as time flies..
the proposal has never been completed, what else to be submitted
this is bad, gurl.. BAD!
by now, by today, by this second, she should already start with the thesis drafting
this is not the time to play around
she plays too much!

-----
... is to study smart, study hard
she must get at least, AT LEAST 3.80 cgpa this semester
this is not a joke
this is absolutely serious
her result became worst througout the semesters,lately
she was really upset, n in fact she IS upset.
she can never forgive herself for being such a loser. 

------
... is to be a better person, to be selfish [?]
ignore all negative surroundings
 ignore what people said about her
instead, be positive all the time
now, she must have this motto : 'DO I CARE [?]', instead of 'OWHH, YOU SHOUL NOT DO THIS'
perfect!
well,its hard..... indeed.. :(

-----
... is to think of her future
 QUESTION MARK [!]


----
she has no gut to go through all this alone
she needs sumone to give bring the guts for her
please, support her,or otherwise...
she will always be a loser
:(
.

Sunday, September 26, 2010

PERFUME TOUCH N GO

Korang penah dengar tak?
Mesti tak penah kan.. 
Selalu kan touch and go kan,guna kad. 
kau touch la kad tu kat mana mana mesin touch n go yang berkenaan, barulah boleh melepasi halangan. haha. halangan apa tah. 

tapi.........
macam mana plak perfume touch and go? 
bley guna perfume je,then go ke?
errrrr...

sbnarnya mcm ni, perfume touch and go ni, merupakan produk yang terbaru
dengan ada botol perfume ni, kau touch je la kat mesin dia tuh. sama je konsep nya.
aku penah try, dah smpai kat kaunter tol tu, try la kan touch perfume tu kat machine tuh..

dah cuba banyak kali, mmg tak bley. pastu, wat la muka kesian kat kakak tol tuh sambil berkata
"kak,tak boleh la"
pastu kakak tu pun dtg, dia amik 1 sticker, then tampal kat perfume tu. kat sticker tu mcm lambang touch n go tu la,
alaaaaaa..yang kaler biru tu.
pastu, baru la bley tag..
hehehehe
kakak tu kata : " kene register dulu, br bley guna"

haaaa..sng kan, pasni bawak je perfume yang anda gunakan kemana mana sahaja sebab bley digunakan sbgai touch n go di tol tol di malaysia.
botol perfume ala ala cmni la, kecik je....sng dibawa kemana saja okeyhh..










SEKIAN, PRODUK TERBARU KELUARAN FAFA
yang baru dirasmikan semalam; 

















DI DALAM MIMPI
ZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Saturday, September 25, 2010

CAHAYA CINTA

TADI, DALAM PEPJALANAN NAK BALIK UMAH SWEET UMAH,
;
;
;
one of radio station played one of my most favourite song

dah lama dah tak dengar lagu ni
dulu save dalam lappy,memang suka sangat dengar kottt, apetah lagi nyanyi.well, suara i sedap oke. muahahaha.(mcm nak muntah kan baca statement ni |?|)
but when my dear lappy was formatted,all gone, and dah malas nak download pape.
wat berat lappy je kan.haha.

anyways,the song sangat sangat nice, menyentuh kalbu dan sanubari
terjatuh hati terus melekat di hati lembutku.haha.
ingat lagi, time tu tengok wedding of the year  DATUK SITI ramai2 kat kafe hostel, 
alaaaaa,kan wat siaran langsung kat tv..kat hostel takde tv, makanya,bergerombolanlah kami ke kafe.
rugi ouh tak tgk, wedding of the year la katakan. 
dahla beliau cantek. sangat !

eyhh,i bukan peminat fanatik beliau oke. tapi mmg minat la, sbb beliau cantek.haha. bley kan?

Nahh !
dgn ini, slamat menjamu selera
video
P/S : LIRIK CARI SENDIRI . lirik dia best ! .. ^_^..
sekian, terima kasih.
sweet kan, beliau nyanyi spesel untuk yang tersayang..

  • credit to tv3

    Sunday, September 19, 2010

    HARI RAYA KAMI

    Assalamualaikum;
    Dah seminggu raya, baru hari ni terasa nak memblogging pasal raya.
    huh! seriously, lately macam tak ada idea kott. letak2 je tangan kat keyboard neh, Tetttttt...~~~ mcm mesin hayat yg kat spital tuh berbunyik.. Blank terus! Nape eyh eyh? haihhhhh.

    Well,hari raya,mesti la ada smyg raya kan3.korang g tak smyg sunat 2 rakaat tu?setahun sekali je. g takbir reramai kt masjid ke, kat surau ke.. msti syahdu..
    'ALLAHU AKBAR ALLAHU AKBAR ALLAHU AKBAR LAILAHA ILLALLAHU WALLAHU AKBAR ALLAHU AKBAR WALILLAHILHAMd'
    Haaaaa..kat tv tv mmg banyak kali la ulang tayang takbir2 tu,ada yang ngan artis2,ada yang dikalangan org biasa. Tapi pelik ah, nape aku takde pon kt tv eh?eh? kan aku artis.. ehhh?? ZZZZzzzzzzzzz...

    Pastu kan,sesi yang paling femes time hari raya ; which is BERSALAMAN; -- mcm hari lain tak ada sesi ni plak kan.HAHA. errr,okey okey,bukan lah tak ada, its just on hari raya, the feeling was different! its as forme la kan.if korang tak rasa cmtuh, means sumthing wrong somewhere la kan. -___-".

    NOW.... Nak letak gambar sesi bermaafan ke tak ehhh..t tacing plak...

    Jap jap..
    ....
    (amek tisu...)

    Haaaaaa..nahhhh..~
    sesi bermaapan dan berpelukan ngan ayah mama :)
    Anakanda kalian mintak maap taw taw mama,ayah... 
    HAAA.. touching neh touching nehh.. sobsobsobs .. T_T.. Tu la,sape soh tgk gambar neh.. :((

    pastu kan,kan, acara wajib lagi satu :
    MARI BERPICTURA.xoxo. Inilah kesayangan saya <3 Sungguh chantek2 dan kacak kan.. p/s :Along  + Sis in Law tiada dalam gambar :(


    Kami yang masih SINGLE! silelah masuk meminang.HAHA =P
    Raya pertama kat  KUALA LUMPUR ku terchenta. well,mmg bosan.kena admit. Malam raya barula mulakan perjalanan balik kampung tanam jagung.huhu.. A short trip to Malacca and Johor in two days. Diulang, in 2 days. 3rd hari raya; went to Perak.. Again, a short trip! Huhu. Raya ke4 dah ada kat KL balik untuk bersama sama rakyat jelata KL meraikan hari raya.HAHA.Poyo je kot. tak ada raya mana pon..hehe.

    Duet raya..
    Tu lah,bila dah besar ni,mestila duet raya pon lagi besar kan kan.! Baru adil dan saksama laksana hakim.See see, banyak kan! tak sia sia aku telah menjadi dewasa. Kayo den,kayo! Korang ada ke duet raya byk ni? ADA? ADA?





    TAPI..
    itu semua hanya dalam mimpi semata mata.
    : silap2 dalam mimpi pon takde : haha.
    Yela, tipu je, mana ada nak dapat duet raya banyak2. Kau buat la muka comel cam mana pon, tak ada la pakcik makcik abang kakak atok nenek tu nak bagi kau duet raya kalau dah terang lagi bersuluh kau dah mcm boleh jadik mak ayah budak dah. AHAHAHA.okey, over sgt! -___-"

    JELES TGK BUDAK2 DPT DUIT RAYA
    HANYA MAMPU MENJELING...... Ohhh..kejamnya dunia!

    JIRANTETANGGAYANGDATANG.TERIMAKASIHDAUNKELADI.LAINKALIDATANGLAGI :)
    Kesimpulannya; hari raya antara masa yang dapat mengeratkan yang jauh dan yang dekat, yang miskin yang kaya yang tua yang muda yang cantik yang tak cantik dan segala yang termasuklah orang tersayang
    Masa ni lah yang yang itu bercuti dan mengambil kesempatan untuk menziarahi. Mana yang tak kenal,boleh kenal mana yang lupa boleh diingatkan.
    Sungguh! Itulah antara Hikmah HARI RAYA!

    SEKIAN.
    Semoga andaanda semua berhari raya dengan riang gembira. Hoyeahh!

    Tuesday, September 14, 2010

    MAKANMAKANTOGAINWEIGHT

    dah timbang
    tak naek pon
    hahaha..
    sgt gila susah nak naik berat la kau ni fafa; nak makan apa lagi pon tataw la..
    haihhhhhh.. =.=

    Friday, September 10, 2010

    SELAMAT HARI RAYA


    Hoyeahh..hoyeahh..esok raya...yeay!
    haaaa..kanak kanak cukup suka ah time neh..especially time Enonsmen raya by the Penyimpan Mohor Besar Raja2.. 1 femli semua tercongok duduk depan tv yang tak kesahla 14 inch ke,15 inch, berpuluh ratus juta inch ke hatta tv plasma skali pon,hatta baru lama skali pon.. semua pasti! ya..pasti  excited tahap gajah nak dengar walaopun tetiap tahun ayat beliau sama je [ aku pon bley gak wat tlg wat kan enonsmen..pas je kat aku ]HAHAHA.. ok tak lawak.

    Sedar tak sedar; dah cukup sebulan bulan Ramadhan. Will miss this month and hopefuly will still be able to meet this lovely month again next year,, :(

    Anyway; 
    NAHHHHHH..~~~~ kad raya!
    Tak chantek? Erm..takpe,chomel kan? Ha-Ha.
    Tolongla ckp chomel ; PENAT EDIT   =.="

    Makanya,dah masuk pun bulan Syawal,ingat2lah kat mereka2 yang kurang bernasib baik. Makan tu berpada-pada la ok kalau taknak obesiti pasni [pengecualian kat aku je hokey! heee], minum air masak je kalau taknak kena kncing manis.. =p
    Bagi yang balik kampung ohohoho balik kampung tuh..baliklah dengan hati yang girang;bawaklah kenderaan dgn berjimat cermat.Kalau ngantuk, jgn terus drive ok! Yang co-pilot,bley try ketok pale driver pastu bersedialah untuk disepak.haha.

    Well,now, tunggu esok pagi je. Rendang semua dah siap.
    and Yes! Dis is the boring ever malam raya i ever ever had.. Tomorrow,we never know.

    What i know : Tomorrow is PINK.miahaha..NICE kowtttt...!

    AGAIN..
    SELAMAT HARI RAYA AIDILFIRI

    klik klik

    Tuesday, September 7, 2010

    sahabat itu siapa?

    aku mencari sahabat
    aku bukan mencari kawan
    aku ada ramai kawan
    tapi aku tak ada ramai sahabat
    sebab aku tau, sahabat memang tak ramai
    cuma sahabat yang boleh berkongsi suka duka aku
    cuma sahabat yang boleh tau rahsia buruk baik aku
    kalau kawan, dia belum cukup syarat untuk tau segala-galanya
    sebab dia bukan sahabat

    kau mungkin takkan menangis kerana aku
    kau mungkin tak pernah kisah pasal aku
    tapi aku tak malu untuk menangis kerana kauu
    sebab kau sahabat aku
    kenapa kau takkan menangis kerana aku?
    aku tau... sebab aku bukan sahabat kau..

    ye, masa aku mentitipkan nukilan ni,
    sambil itulah airmata mengalir laju,
    aku rindukan kemesraan kita, aku rindukan sikap ambil berat kau
    aku dah tak rasa semua tu sekarang ni

    ya..
    aku tau,kau dah ada banyak perancangan untuk hidup
    aku tak layak untuk tau perancangan masa depan kau kan?
    sebab aku bukan sahabat kau.
    dulu,aku yakin aku sahabat kau,dan kau sahabat aku
    kau tak macam orang lain, kau berbeza sebab tu aku sayang kau sangat
    aku rindu kau bila kita jauh

    tapi sekarang,
    aku dah dapat jawapan yang aku cari cari
    mungkinkah sia sia kau kuanggap sahabat?
    mungkinkah selama ni,memang aku tak pernah kau anggap sahabat

    tak apa,aku tak kisah
    sebab itu hak kau
    rupa-rupanya,perbezaan sikap itu mampu membuatkan kita jauh dengan sekelip mata
    sungguh,aku sedih
    aku menangis bila ingat kembali detik detik gembira kita
    namun, semua tu makin hilang, makin jauh ditiup angin yang sepoi sepoi bahasa

    aku dah cuba melakukan yang terbaik untuk menjadi sahabat yang terbaik untuk diri kau
    mungkin aku gagal.
    maafkan aku

    semoga kau berjaya dengan cita cita kau
    doa aku sntiasa mengiringi

    Sunday, September 5, 2010

    untitled

    Life is short.
    its too short to be enjoyed. 
    life is colourful.
    yes! its full of colours.
    just that we must know how to use each colour wisely
    to brighten up our life
    and if not,
    life is gloomy
    ;;

    Saturday, September 4, 2010

    FOR SHARING, WITH LUV

    ini adalah entry perasaan. YES. PERASAN. ini juga adalah boleh dikatakan entry yang mengada sebab aku memang mengada.xpayah nak hipokrit kan.HAHAHA. kalau rasa tak suka tengok entry ni, sila lah ke entry laen sbb entry ni mungkin akan membuatkan anda terpesona dengan kecomelanku.HA-HA. memang perasan!
    -------------------
    Well,seseorang telah memesejku di satu lama komuniti bertanyekan cara cara memakai tudung yang begini.. yang macammana? errrr..jap jap, nak apload pic.....
    ;
    ;

    haaa.. ye..begini. alkisahnya...
    explanation jz by bermesej2, is hard, especially for dis purpose,cz its clearly involves practical. makanya, dengan ini, diharap dgn entry ini dptlah membantu berkongsi bersama beliau utk bersama sama mencuba style pemakaian tudung ini yang tak seberapa pon. ecehhh, bajet terer la kannnn! haha.

    err..err..AWAK, SAYA TAK PANDAI SANGAT PON TAW. TAPI SAYA CUBA JUGAK NAK EKSPLEN KAT AWK CMNE NAK PAKAI.. TAW TAW! sebab kan, sebab kan, ;;;

    i do appreciate ur comment, wahai miss Pooh yg chumell.. :)
    well, harap2 langkah2 berikut takkan mengelirukan awak and takkan buat awk putus asa untuk cuba.. CEKITOUT!

    1)ni tdung bersegi empat sama.material =tak kesah.ikut keselesaan :)
    2)then choose la mane2 one side tdung tu, ltak kat muka cmnih. Sila senyum ketika mencuba untuk menyembunyikan sifat tidak sabar anda.HAHA

    3) pin guna brooch mcm biasa


    4) ini hasil lpas dah pin. dua2 side kiri & kanan sama pnjang
    5) ini pndangan blakang. MACAM SUPERMAN! oyeahh..HA-HA

    6) ok now, tgk tgn tu.yg ni mcm konpius sket nk eksplen.huhu.tarik n lipat sket from that side,yang membolehkan agak2 untuk dililit secukupnye ke kepala anda (bermakna sikit tu bukan lah sikit sgt taw )
    7) see see, ni lah mksud saye.nak lilit lilit smpai terbelit HAHA. ok tak,gurau je.masa nak lilit tu, make sure dah tarik sume bahagian (ikut posisi model) kanan ke kiri)so that dpt perfect lilitan.ok, got it? huhu

    8)haaaa,ok,dah smpai tmpat dituju.dah berjaya dililit.soo pndai2 la ltak jarum je, pin ke ea... ehh,tp tak siap lg okeh.nmpak tu tak kmas lg..ishh, sellebet.. :p errr.. n ekor dia tuh, selitkan je kat tepi bhagian pipi tu okeyh. SIMPLE!.. ohh, btw, wajib ada ekor yang panjang. (maap, tataw nk istilahkan apa menatang tuh) huhu



    10) ok, ini lg 1 pemandangan under construction.. harus di touch up lagi ye!
    11) yeahhh, dah tiba masa sesei menTOUCH UP tdung anda supaya lebey cantek, kemas dan ayu gitew..tarik2 sket ke depan, keblakang. haaaa..yg ni, based on keselesaan je..nak labuh cmne ke, or wutsoeve.. 
    12) OKEYH..DONE! ini lah hasilnya. pandangan depan! EKOR YANG DISELITKAN KAT TEPI PIPI TU MEMANG AKAN PANJANG. Biakan je ok.
    13) ini pandangan blakang. saya sukakan yang mcm ni. sbnrnya bolh jugak kalau nak dilabuhkan. tu depend macam mana anda touch up in step  (11)
    P/S : pkai shawl ni tak kesah nak kemas2 sgt pon sbnrmya kan. so, ikut je keselesaan anda.
    and and..This is is not a perfect guide, there's sumwhere lacking but h/ever, hopefuly step2 ni dapat membantu cik POOH. :) SELAMAT MENCUBA!

    -SHARING IS CARING-

    fuhhh..sesi mempoyokan diri akhirnya tamat. syok sendiri? err.. agakla. tapi tak la sgt sbb skadar nk share dgn org yang nak disharekan perkara ini. and and.. this is not a perfect guide. 
    SEKIAN