Wednesday, February 3, 2016

DRESS OMBRE ELVIDA , bukan dato' vida qu puteh


Eceh, tajuk tak nak kalah.

Nak share DRESS super cantik ni hari ni, Sebab petang di akan mula dijual secara official. Ramai dah tak sabar nak order sebab design yang simple tapi menarik dan menikam jiwa dan sanubari hehehe. Lembut je warna dia kan?



Paling best sebab #NURSINGFRIENDLY #WUDHUFRIENDLY. Memang kegemaran breastfeeding mommies la kan? Macam saya jugak. hiks.

Saiz ada dari S ---->XXXL

PETANG NI TAU. JANGAN LUPA JANJI KITA ;)

Check it out here:-

Monday, February 1, 2016

SAMBAL HITAM MENANGIS? APA TU...?




SAMBAL HITAM MENANGIS ni nama glamour je. hehe. Nama asal dalam surat beranak dia SAMBAL HITAM PAHANG (Sambal Hitam Belimbing) . Kenapa PAHANG? Sebab sambal ni memang famous asalnya dari sana. 

Siapa pernah rasa mesti tahu dah keenakan rasanya. Lain dari yang lain.

Saya suka yang basah. Macam dalam gambar kat atas tu :). Makan dengan nasi panas2. Tak payah lauk lain pun. 2 gandingan tu pun dah cukup kick. Biasa kan kalau sahur tak selera nak makan.. cuba makan dengan sambal ni. Terus bertambah-tambah nasi nanti. Serious wehh! Wala wala wala.. sodapnya!

 Nak makan dengan roti pun boleh. MULTIPURPOSE SAMBAL kata kau. hihi



Hmm, sebenarnya dah jatuh cinta dengan SAMBAL HITAM MENANGIS Mr,Melting ni. Memang cukup rasa. 

Dulu kan masa mengandung,  pernah mengidam sambal hitam ni.. Siap tanya kat FB lagi. hahaha. Susah nak dapat . Sobs. Alhamdulillah, rezeki..dapat juga. Sanggup pi rumah kakak tu nak pi beli. huhuhu. Tapi tak berapa nak menepati citarasa. Kering sangat, rasa hangit. huhuhu. Sudahnya makan sesudu je. Lepas tu tak berusik. Almubazzirun betul! 

Nasib baik sekarang ada Sambal Hitam Menangis Mr.Melting ni, Sekali rasa terus jatuh cinta, Takmau cari lain dah! 


Ini lah bahan-bahan utama yang mesti ada untuk buat SAMBAL HITAM PAHANG ni. Tu..belimbing tu WAJIB ada. Kalau tak, tak jadi lah SAMBAL HITAM PAHANG. hehehe. 

Belimbing buluh tu layang akan bagi rasa masam-masam blend dengan rasa masin, pedas. Aduhai.. Mr.Perfect 10 betul sambal ni!


Kalau ada yang dah tertelan-telan airliur bila tengok gambar-gambar ni, wajib dah tu try. Mesti tak kecewa. Rasai ketradisionalan sambal hitam ni. Tak payah susah-susah nak pergi Pahang cari. 

Ada 2 jenis :

  • Dalam peket : 150gm : RM11
  • Dalam botol : 200gm : RM15 : EXTRA PEDAS


Apalagi? Takkan tengok je kot. Boleh dah pakat order . 
Pakat whatsapp +60176108997

wink emoticon