Sunday, August 15, 2010

CINTA TERAKHIR

TIBA TIBA TERDENGAR LAGU NI
IT WAS A THEME SONG FOR CERITA 'ILUSI' KAT TV3 

BEST; although sgt simple.. ;)

i'm starving for that....

OH OH.. yes! I am so much into it. and I want it so badly.....

Semalam, dah mencuba buat salah 1 resip choc chip biscuit dengan harapan menggunung, ada la rasa macam biskut di atas.. but..... FRUST!

Hari ni, terasa keazaman nak mencuba lagi, dengan resipi yang lain.mana la tau jadi kan. if jadi, it will relief my pain of starving so badly to that biscuit. and I can eat it lotssss sesuka hati.

BUT.. if still tak menjadi, i will forsure be sad macam tahap gaban kalah lawan resaksa...

and
and..

tunggulah FAMOUS AMOS kiosk.. I will serang you no matter what cause i'm dying because of YOU!

IBU, AYAH, ANAK

iANAK : Wahhh, baju kat JACKEL, starting from RM29.90 la ibu..JACKEL kan baju dia cantik cantik..

IBU :  Kawan kawan ibu kalau beli baju, semua beratus ratus. mahal2. diorang cakap, sebab dah penat kerja, mesti ada sumthing yang diorang beli berbaloi untuk apa yang diorang dah buat.

ANAK : Yeke.. tapi mmg pon kan, ceratin orang mcm tu, untuk satisfaction dorang sendiri. tak kesah mahal mcam mana pun.

IBU : Tu la, hantar jahit baju pon dekat RM100. Diorang kata : "Kemas jahitan ".  Tapi ibu tengok diorang pakai biasa je kadang kadang. Sama je macam ibu beli baju yang dah siap, lagi murah.
IBU lagi : Kalau ibu keluar jalan jalan ngan diorang, mesti diorang beli barang barang mahal mahal. Ibu mana reti. Ibu buat buat tengok je. Lepas tu ibu elak la, cari barang lain.

;
;
;
SI ANAK rasa sebak. Semakin menebal rasa untuk cari kerja yang bergaji besar, dan belikan barang barang apa je yang si IBU nak.
SI ANAK taw, bukannya si IBU tak mampu, tapi cara hidup yang sederhana telah menjadikan si IBU sedemikian.
SI ANAK semakin sedar, dia tak patut membebankan si IBU yang usia kian meningkat, namun masih gigih bekerja. Sungguh, SI ANAK tersentuh, kagum dengan semangat SI IBU dan SI AYAH...

** "Tapi ibu tengok diorang pakai biasa je kadang kadang. Sama je macam ibu beli baju yang dah siap, lagi murah" - sedar tak, ini cuma ayat untuk si IBU menyedapkan hati sendiri supaya tidak terikut ikut berbelanja besar. SI IBU, SI AYAH tak nak beli baju baju mahal mahal sebab nak menyimpan untuk anak anak.
SEDAR TAK?


SI ANAK pelik,kenapa masih ada anak anak derhaka???

SEDIH

Agaknya, kalau ibu ibu tahu anak yang dikandung selama sembilan bulan itu akan derhaka, mungkinkah akan dibunuhnya masa anak tu dalam kandungan? Dan kalaulah ayah ayah tahu si anak akan derhaka, mungkinkah akan dibuang anak itu sebaik sahaja dilahirkan?
----------------------------------

KASIHNYA IBU BAWA KE SYURGA
KASIHNYA AYAH SEPANJANG HAYAT


Saturday, August 14, 2010

A Moment To Remember...

7/8/2010: 5.30 am: PETRONAS TMN SEMARAK,NILAI.
Wajib isi mnyak dulu ok sebelum mengembara.HAHA
630 am.. HERE!..Our challenge!
ALMOST THERE...Puncak 1
We did it! YEAHH..! Lihat tangan : "Genggam Bara Api Biar Sampai Jadi Arang" ehehehe
FOTOGEDIK
 YES! THIS IS ME.. Proud to be here! Still a long journey to go.. Weee..~~

Towel !
Amat penting ye kawan kawan, terutama yang bercorak sebegitu adalah wajib..untuk mengelap keringat pendakian anda.
haha, ok, corak tak penting.(-_-")
kenapa corak towel kami sama? Sebab kami HOUSEMATE..! ehehe.. a day before nak mendaki kott penuh semangat membeli.. lalalala! Well, its tak sia sia.

Such a nice scenary kan..! There..kat pic bwh skali, we can see far far away, the most highest place.. Well, x mampu dah nak naik sana.Seems nak hujan. hehe. So, cabaran terhenti setakat Puncak 2 je.. :p
ohh.. by the jalan, we sampai kat 1st Puncak at 8, about 2 hours from kaki bukit..

Okey, dah nak balik.. 
TIME TO MENURUNI BUKIT YANG CURAM!

Selamat Tinggal Bukit! We will visit u next time untuk menakluk puncak yang seterusnya! hoye hoye..
 THIS IS THE TEAM..!!!!
Thanx Guys for making this such a memorable sweet craziness
our final year together will be coloured with more and more craziness.. soon..

just cant stop from uploading those pictures
saat saat kejayaan di mana saat ketika kawan kawan lain lena diulit mimpi, kitorang dah bersemangat untuk mendaki..
and.. thats the result!
CONGRATZ to :
FIFI,AJA,ADA, FAREED,HALIM, SHAHIR, ECAH, SYAK and ME..!!!
and special thanx to FAREED for being our hiking guide..hehe.. GOOD JOB!

...A MOMENT TO REMEMBER..

Friday, August 13, 2010

Bila Tiadanya AIR....PART 2

.... nape part 2?? ...
sbb da ada part 1..
mana part 1? 
yang tak ada tulis part 2..
;
;
tak ada?
ada..
kat mana?
kat post sebelum ni..
yang mana?
yang tajuk dia Bila Tiadanya AIR....

ada nampak cerita apa-apa tak kat situ?
kosong?
kenapa kosong?
........................

ye,memang kosong.
kenapa?
sebab yang tak diketahui..
kenapa tak tahu?
memang tak tahu
buat apa post title je,pastu biar kosong, pastu buat pulak part 2?
sebab nak jugak buat..

penat mengarang cerita pasal tak ada air pada tarikh yang tersebut,tengok2 bila dah klik publish post....BLANK! TIADA ISI KANDUNGAN!

apa perasaan?
ouhhh..of course GERAM! idea karangan yang menarik itu datang sekali sahaja ok! T_T 
diibaratkan dah mengandung sembilan bulan, tiba2 kempis je perut..
orang kata, kena amik dek bunian..

FRUST, KECEWA, SEDIH, GUNDAH GULANA

sampai hati kau wahai teknologi,
kau telah merampas kegembiraanku

kenapa tak didelete saja tajuk post yang kekosongan tu?
taknak! biarlah ia menjadi kenangan. 

poyo?
memang pon

SEKIAN

Thursday, August 12, 2010

Bila tiadanya AIR.....

Tuesday, August 10, 2010

RAMADHAN IS COMING..!!

Pejam Mata, Bukak Mata...atau dengan kata lain yang ala ala common digunakan.. Pejam Celik, Pejam Celik..jap je dah nak sampai Bulan yang paling ditunggu-tunggu oleh aku..Jengjengjeng.. of cos taw. aku memang seorang yang gemar berpuasa.. sebab tu la tak gemuk gemuk.hahaha. OK tak. Tipu je. Mana ada orang tak suka makan kan. Normal rungutan yang alwayz comes out like : "Ala...esok dah puasa, tak bley dah la nak makan banyak-banyak " OR "ish, malas betul nak puasa" OR "bila laaa nak dapat 'CUTI' ni, bley tak puasa'..  btol kan kawan2 rakyat jelata sekalian? haaaa.. jangan nak blough2 okeyh, ai pon penah cakap camtuh taw. Well, its normal. HUHU.

But then, as times pass, it changed our mentality. if it is not, it will. but of course, it is vey much influenced by the circumstances,and our surrounding, and kawan-kawan(elemen paling penting ye).

Petang ni, kita sama2 tengok anak bulan yehh.. Niat hati, macam nak g je Teluk Kemang yang  beberapa KM je from Nilai kan. bley join orang tgk anak bulan. Tapi, nampak gaya nye, niat tak mungkin kesampaian. SOB SOB. So, malam ni, standby je dpn TV tunggu enonsmen. huhu. [smalam kat umah dgn my housemate sbok dah asyik nak tukar2 tv.. eh,tukar channel tv. [Mcm banyak sgt tv kt umah kau kan.HAHA ]  kol 8 tu da sebok kate, "mane enonsmen", "bile enonsmen" ? ]   padahal enonsmen hari ni.. -_-" .. {haihhh...mereka mmg tak matang, harapkan aku je la yang matang untuk mengawal tindak tanduk mereka..} hahahaha.. rase menyampah je kan ngan statement nih.... :p

Bila nak puasa ni, mesti, teringat-ingat balik time kecik2 dulu. I was NAKAL sangat ok.. Erm.. well, penah tak korang time g skolah, bualn puasa ni, seblum nak smpai skolah, singgah kedai beli air COKE dlm botol yg kecik tu, simpan cepat-cepat dalam beg.pastu kat skolah, ckp kat ustazah nak g toilet. Yeahh, btol la, mmg g tandas. Tapi disertai dengan seludupan botol air COKE, dan anda bersama-sama rakan-rakan minum bersama-sama dlm tandas. Err... annoying kan? and...ridiculuos.. Well, it happened..
 Air paip pon kalau tengok mesti terliur kan
. Tengok air paip tu..terliur tak terliur takkk??  -________- .
Apetah lagi kalau jalan-jalan bau makanan.. haaaa..time tu bley wat competition idong sape paling kembang..=8 Muahahaa..

Tu masa zaman kanak-kanak..
sekarang, bila kita dah matang, kdg2 terasa yang puasa ni menyeronokkan. xde da la kan nak curik2 makan. heee..
PENAT? yeahh..xbley la deny prasaan tu kan. mesti rase penat, rase lapar, tak bermaya. but we have to..coz mesti ade hikmah behind all these.

 MAKANAN WAJIB MULAI ESOK ;
YUSUF TAIYOOB... *sila baca dengan nada iklan tersebut * ;p

adik-adik,mulakan makan makan anda dengan kurma hokeyyy..
its Sunnah, dapat pahala taw. dahla sedap.

oleh itu kawan kawan, saya dengan ini mengucapkan selamat berpuasa dan makanlah berhati-hati.
ingatlah orang yang tersayang.
kalau masak tu, jangan dilupa jiran rukun tetangga.
oh Oh...g smyg tarawikh taw taw..


SEMOGA KITA SAMA-SAMA DPT KEBERKATAN RAMADHAN