Sunday, May 1, 2011

sedih je mengadu :(

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum,

Tak perlu berceloteh panjang, tak perlu berjela jela ayat pembuka kata

Kalau korang sedih kan, korang selalu mengadu kat siapa? dekat mummy? dekat daddy? dekat kawan2? dekat boyfriend/ girlfriend? 

errrrmmm.. jangan nak kata " mestilah kat ALLAH" -____-"

yang tu hakikatnya aku pun tau. kita mesti akan mengadu kat ALLAH, sebab kita yakin ALLAH dengar. tapi isu di sini, kita sebagai manusia tak boleh lari daripada memerlukan insan lain disisi untuk kita mengadu domba masalah kita, tatkala kita sedih.kan kan kan. please, jangan deny -___-"

dulu, masa zaman-zaman sekolah, aku sukaaaa sangat mengadu kat kucing kesayangan aku yang berbulu kembang and sangat comel, tapi berlagak sikit.heh. betul.. aku akan baring kat katil sambil peluk dia pastu cakap " MONTEL, akak sedih la.." pastu aku akan cerita bla bla bla kat dia... sambil tu mesti SI MONTEL meronta ronta minta dilepaskan. -__-" lagi dia meronta, lagi aku peluk dia kuat2. sebab aku nak cerita gak kenapa aku sedih. sebab, walaupun dia haiwan, kit atau dia tak faham apa yang kita cakap. kalau dia tak ada respon pun, tak ada la nak terasa sangat, at least we know. tapi cuba kalau cakap dengan manusia, lepas tu dia boleh buat muka seposen je and respin yang entah apa-apa. what say u?

tapi sekarang, MONTEL dah mati, dah lama dah. and aku pun dah tak bela kucing. and u dont know how i miss that moment.aku bukanlah jenis yang akan share saat saat aku sedih dengan my mom. no, that's so not me.bukan semua benda aku share dengan my mama. hurmmm.. 

and now, i am sad, and i need my cat. to share my sadness :'(


ya Allah, tabahkan hatiku. Aku lemah ya Allah. Berikan aku kekuatan  :'(


2 comments:

ZaL said...

be strong ye kakak :)

ZaL said...

kakak, adek ade tag kakak kat cni

http://lifepictures07.blogspot.com/2011/05/misz-honey-1st-giveaway.html

=)