Saturday, January 22, 2011

jadi cikgu memasak! what a w0nderful experience!

Assalamualaikum my dearest(s),

semalam FRIDAY, 21hb.. i was extremely happy apabila kek coklat hasil tanganku diiktiraf oleh rakan rakan sekelas. ahha, macam apa je kan, tajuk entry memang taknak kalah la, padahal buat kek coklat je.
FINE. aku memang suka berhibernasi; eh; hiperb0la..

seperti yang anda tahu,  aku memang suka buat kek coklat sebab kek coklat tu je la yang aku paling mastermind. kek lain aku tak pernah try sebab aku kurang keghairahan terhadap mereka.. haha.

eh, tadi ada cakap 'seperti yang anda tahu' eh?

eh lagi, aku terbajet macam anda anda sangatlah kenal aku. bajet pemes la kan.. hahaha . yela yela, aku taw anda anda tak kenal aku, s0, apa kata untuk meredakan kerunsingan, silalah ke sini, entry berkaitan kek coklat. taknak g p0n takpe, stay je sini, dok diam diam eh anda anda. ala t0mey t0mey :)

aaaaa..ok,da merapu lagi, maafkan aku kerana keterlanjuran kata. eheh. 

sebenarnya hari khamis malam tu, aku wat kek coklat. so, pagi jumaat ada kelas,  aku bawakla g kelas untuk disantap oleh rakan rakan tercinta. alhamdulillah, kek coklat aku memang tak pernah mengecewakan mereka. bertalu talu pujian yang aku terima sebaik sahaja kek coklat tu melalui masuk ke kerongkong mereka.hahahaha. ok, ayat tak bley blah, & sangat syok sendiri. LOL! 
haipp, tapi betul, sebab tu aku kata that day was my extremely happy day sebab i got praises lots! just because of the chocolate cake.

usai kelas kol 12, masing masing bakal suri rumahtangga ( ada jugak yang dah berumahtangga) minta resipi kek tu. 
ok, i was like... whatt? malu la, bukan pandai buat pun.. tapi untuk tidak menghampakan permintaan para peminat, maka, masing masing pun mengeluarkan kertas untuk menyalin resipi.
pemberitahuan resipi dimulakan oleh my assistant iaitu che lotusz, sebab beliau begitu berkobar2 masa aku buat kek, sampai dah hafal resipi..hahahaa.. what a fast learner la u, walaupun ada gak bahan yang lupa nak diberitahu..takpe, dimaafkan =p

memang macam macam gelagat , but its totally fun ! tiba tiba rasa macam gah gila jadik cikgu masak yang berkaliber.hahahaha. ( rasa macam muka ni nak mkn penampar je kan (!)) -___-"

lepas ni, tunggu je la anak anak murid aku buat kek coklat tu, untuk diberi kepada tok guru.dah pas, baru tok guru bagi resipi lain.muahahahaha

resipi? kalau ada request, baru la ku post.hehe. confirm la takde kan. lagi mau blagak konon2 ade request.. b000oo la kan -___-"  tapi, insyaAllah, aku nak share gak walaupun takde request sebab aku suka kalau orang happy  & i will be more happy :) well, sharing is caring kan :) 

sekian, setakat ini sahaja lah cerita hari jumaat. sepatutnya nak post ni semalam, tapi asyik masuk draft je sebab lappy ni suka sangat padam tiba tiba. arghhhhh, geram kot.last last, bia kan je, pap! terus tdo!


CONTENGANKAKI:
thanks to all my classmates yang bagi compliment to my chocolate cake,
you guys are so cool 
especially CHE ECAH (che lotusz), FARAH, WANI, ANIS, BELLE, NANI 

and also special thanks to SAADAH & MASTURA------>only us know :)


i am happy when realize that i do have good frens ar0und me, still. sebab tu adanya entry ni. thanks for reading.


wassalam.


3 comments:

PinQib said...

napa x letak pic cakee??
hehe
nk tgk llus ke x?
heheh

|How to have a MIXED baby?|

Ujang9897 said...

nanti pas sikit ek

CIK FAFA said...

pin ; hehe, lupe nak amek gmba la,kal0 de kompem ltak :)

ujang ; b0ley aje =p