Thursday, January 27, 2011

kata kata mereka buat aku terharu (!)




semua dalam gambar gambar tu merupakan hasil daripada aktiviti kelas aku untuk pengisian jiwa.
alaa...sesi tazkirah la, supaya dapat mengingatkan diri masing2 yang semakin leka.

penghujung sesi, sahabat yang diamanahkan untuk conduct the session minggu ni buat satu aktiviti dengan mengagihkan 3 kertas kecik yang berbeza warna;

okey, lepas dah dapat, didapati pada setiap kertas ada nama salah seorang daripada kami. lepas tu, kitorang diminta untuk melaksanakan tugas tugas berikut;
  • oren : isikan 3 sikap positif dan 1 sikap negatif  orang itu
  • hijau : isikan kata kata nasihat, motivasi, ucapan @ kata2 apa2 je pada orang itu
  • putih : isikan harapan kepada orang itu after graduation
dan, hasil untuk aku, seperti dalam gambar di atas, yang aku dah transfer dalam bentuk yg berbeza, tapi copy paste dari words asal tanpa mengubah walau satu ayat pun.

sungguh, aku terharu. 
persahabatan yang terbina sepanjang 6tahun dengan mereka betul2 membuat aku terharu
masih ada lagi sahabat yang menghargai aku
aku tak sempurna
aku manusia biasa yang ada cacat cela
jangkaan aku ada kata2 negatif pada kertas2 tu meleset sama sekali.

oh ya, ktorang tak boleh letak nama kitorang bila dah komen tu, so, aku tak tau siapa yang komen kertas aku sebab masing2 melakukan penyamaran tulisan.. (aku je yang lurus sangat, buat tulisan sebenar.. -___-")

Walau siapa pun kamu, terima kasih sahabat-sahabat :)

Semoga Allah merahmati persahabatan kita :)

CONTENGANKAKI;
kitorang dah final year, so, detik2 terakhir ni memang sangat2 dihargai
doakan aku dan rakan2 berjaya ye

bila rasa down, aku suka tengok balik kertas2 ni for self motivation.

FAFA SAYANG SEMUA ^_^


3 comments:

rieyana ynn said...

cute blog ni mcm owg nyer juga..;d...yana dtg pollow awk ye...;d

Alisya said...

"a friend in need is a friend indeed"

:)

tag 4 u:
http://wardahalisya.blogspot.com/2011/02/25-random-facts-about-me-myself-and-i.html

CIK FAFA said...

tenkiu yana ^_^


WA ; YUP2, kawan & sahabat are 2 different entities :)