Monday, January 31, 2011

segmen SYOK SENDIRI 2

 Segmen SYOK SENDIRI untuk blogger2 jadi perah santan seketika
sila klik gambar untuk info lanjut ^_^


so, aku pun dah diinterview oleh seseorang
lepas tu adalah amik gambar sikit time tu; hasiLnya memang meletop la.hahaha, tak caye (?)
UNTUK MUKA DEPAN MAJALAH (!) HAHA

WARTAWAN :  Terima kasih saudari kerana sudi diinterview

AKU : ehhh, same2 kasih, terimalah kasihku jua keran sudi menginterview diriku. Tak sabar rasanya nak jawab soalan ni..bagi soalan senang senang ea.. haisshh, rase mcm pop kuiz plak. haha. (eh, hehe la, gelak s0pan sket depan wartawan ) =p

Berikut merupakan hasil temuramah :

Baiklah, Boleh berikan nama glamour anda dalam dunia maya ini ? 
Nama glemer? alahaii, mestila CIK FAFA. tapi x glemer pon. kalau tambah 'U' kat ujung tu, jadi la CIK FAFAU, barula bley t0mpang glemer Fara Fauzana.eheh =p

Kenapakah anda memilih nama tersebut ?
Sebab orang suke kaitkan aku dengan Fara Fauzana bila aku guna nama tu, so otomotik bley glemer la. haha. eh, takla, aku gurau je, sebab fafa tu memang kengkawan panggil, shortened from my name : SYARFA AQILAH :) cik tu, sebab masih single & available.. (sambil tersipu2 malu)

eh, terguna kata ganti diri 'AKU' plak. lupa tengah kena interview, ingatkan dear diari je.haha. ok,mintak maaf kepada penemuramah (s0pan kan? )^_^

Kenapa anda berblogging ?
Sebab blogging beshhhh... hehe. sebenarnya saya memang suka menulis, mahupun menconteng. so, blogging merupakan salah satu tempat untuk saya mencurahkan isi hati, berperasaan syok sendiri kerana saya taw, tak ramai yang membacanya, selain itu, ia dapat mengasah dan menajamkan lagi corak penulisan dan contengan saya. (ewahhh, rasa macam berkarisma nye jawapan. haha )

Siapakah pemberi semangat anda ?
Anda anda lah yang senantiasa membakar semangat saya :) tanpa anda, siapalah saya. hehe. rakan rakan blogger  byk bagi support, rakan rakan bukan blogger pun byk bagi support, dan yang paling tak dilupakan, keluarga saya yang tecinta, serta insan tersayang. haha.. tetttt, insan tersayang (?)

Sudah berapa lamakah anda berblog ?
semenjak tahun 2008. bulan 5. wahhh, dah tua tahun rupanya. tapi, masa tu, memang banyak off je daripada on. start 2010, barulah semangat membara semula. :)

Siapakah idola anda dalam dunia blogging ini ?
ramai :) saya selalu jadi silent reader je, tak folow folow pun. saya suka tengok FATIN LIYANA, HANIS ZALIKHA & IRINE NADIA MARCELLO :) they are gorjes and educated :) oh, tak lupa, mestilah ABG BEN  badan ketak sebab beliau memang beshhhh ^_^ cak cak cakk!

Kenangan manis anda dalam dunia blogging ?
hurm, bila entry dalam blog disukai oleh rakan rakan, walaupun lebih berkisar peribadi :) saya hargai komen2 rakan2 blogger mahupun yg bukan blogger :) and, kenangan lagi manis, bila menang GA organised by blogger :) dapat hadiah, mestilah suka kan. kamu pun mesti suka ^_^

Kenangan pahit anda dalam dunia bloggng ? 
Setakat ni, tak ada kenangan yang pahit2, semuanya manis2 belaka.. almakmumla, saya bukan blogger femes, maka, tiadalah musuh mahupun mereka2 yang irihati seperti yang terjadi terhadap sesetengah blogger. Tak baik taw dengki2..huhu :)

Pencapaian terbaik anda dalam dunia blogging ini ?
pencapaian terbaik? errr, malulah nak cakap, sebab rasanya belum mencapai yang terbaik lagi. anda tengoklah sendiri, follower pun tak sampai 40. haha. sungguh kasihan kan. tapi, saya tak kisah, saya buat ni sebab hobi, itu dah cukup memuaskan hati saya. oh ya, terima kasih kepada mereka2 yang sudi folow blog saya :)

Selain berblog , apakah minat anda ? 
saya suka buat kek,  kalau anda nak rasa,, jemputlah datang rumah. bwk rakan2 wartawan yang lain jugak (Sambil tersipu malu )
oh ya, anda suka bergambar? i suke la yu. ^_^ tapi mmg tak fotogenik la, fotogedik je :)

Bagaimana anda membahagikan masa anda diantara berblog dengan aktiviti yang lain ? 
Blogging ni kan hobi saya, jadi, bila bila ada masa terluang, barulah saya blogging.kalau takde free sebab sibuk sangat dengan exciment, lupakan seketika. boleh tak macam tu? hehe

Sila nyatakan cita cita anda terhadap blog anda itu 
Saya sangat berharap agar blog saya itu (CONTENG CONTENG FAFA ) akan terkenal di mata dunia! aci tak?

Pendapat anda mengenai dunia blog di malaysia ini .. 
Sangat membanggakan. kita ada ramai blogger yang berpengaruh, yang bercita cita tinggi, yang creative, yang stylo, yang  bijak pandai dan lain lain lagi. mereka telah mewarnai dunia  blog Malaysia dengan cara mereka sendiri. mungkin ada yang blogging untuk mengkritik dan menjatuhkan orang lain, tapi, kita amik yg positif je la okey :)

Nasihat anda untuk mereka jika ingin memiliki blog sendiri 
Just register :)ikhlaskan hati, betulkan niat. lepas tu rajin menziarah blog orang lain ( saya kurang disini), bersikap ramah (disini pun, perlu diperbaiki oleh saya), jangan ada sifat dengki. kalau ada rasa2 dengki sampai nak menjatuhkan orang tu, fikir balik tujuhplohtujuh kali sebelum nak jadi blogger okeyh!

Nyatakan dalam majalah mana anda ingin dimasukkan
Majalah playboy boleh? haha. gurau je, masukkan dalam majalah  DARA.COM la. baru la remaja muslimah gitu.. ^_^ 

---------------------------------------

WARTAWAN : baiklah cik fafa, terima kasih kerana telah meluangkan sedikit masa untuk menjawab soalan2 yang ditujukan. harap dapat bekerjasama lagi di masa akan datang

CIKFAFA : eh, dah habis ke.. tanya la lagi .. -____-"



    6 comments:

    Haziq Yaacob said...

    agak2 bila kite boleh digandingkn utk cover majalah? hahaha..
    singgah sini..dah follow..thanks sbb bg follow..bolehx mcmtu? hhahaha

    CIK FAFA said...

    bile2 aje bisa d0ng.tunggu kne interview lg skali, request la untuk digandingkan bersama..hahaha.. aci gitew? thx folow fafa :)

    sally luvluv said...

    aiseymennnnn . . nie trlbh syok sndiri nie . . tapi xpa , syok sndri memang best . . follow u dear . . =)

    Tasha said...

    bagus pencapaian anda..... hope anda makin maju dan I pun suka ur blog. follow u here...

    CIK FAFA said...

    sally ; h0h0h0h..besh kan sy0k sndiri =p


    tasha ; thx thx dear ^_^. me pun suke ur blog, simple n nice :)

    Syafiq Rosli said...

    hehe..muka siyus benor..hehe